Украјинска војска се повлачи из троугла Рубежно-Северодоњецк-Лисичанск

0

(фото: ТАСС)

Кијев тврди да је заустављено напредовање руских снага ка Славјанску.- Јутрос се предало још 35 украјинских војника који се налазе у фабрици „Азовстаљ”.

Прочитајте још:  Путин: Изјаве о важности само украјинског жита за свет су лаж и спекулације
На целом донбаском фронту не престају настављене су интезивне борбе, а украјинска војска се повлачи из троугла Рубежно-Северодоњецк-Лисичанск, јављају тамошњи локални медији.

Како је навео неименовани извор, „они су само отишли. Али их и на другим местима чекају `изненађења`. Они то знају и зато, мислим да ће се наставити масовне предаје мировним снагама”.

Прочитајте још:  После Часова Јара - цела Украјина
Кијевско руководство повлачи командни састав Оружаних снага Украјине из ратне зоне, саопштили су у Луганској народној Републици, преноси Спутњик.

Јутрос се предало још 35 украјинских војника који се налазе у фабрици „Азовстаљ”, саопштио је дописник телевизије „Русија 24″ Александар Слатков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф украјинске делегације на преговорима са Русијом Михаил Подољак изјавио је за Ројтерс да Украјина не зна када ће бити настављени преговори. Пауза ће, вероватно, бити дужа, него што се претпостављало због интензитета борбених дејстава на југу и истоку Украјине.

Команда Ратног ваздухопловства Украјине тврди да Кијев није добио нове авионе од западних држава, о чему је раније саопштио Пентагон. У питању су само резервни делови за ремонт летелица које већ поседује украјинска војска.

Норвешке власти су донеле одлуку да Украјини пошаљу око 100 инфрацрвених навођених ракета „Мистрал“, саопштило је Министарство одбране Норвешке.

„Конфликт у Украјини може да потраје и земља зависи од међународне подршке како би се супротставила руској агресији.

Зато је Влада донела одлуку да Украјини пошаље ракете „Мистрал“, рекао је норвешки министар одбране Бјорна Арилда Грама.

Политика

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *