Гугл је казнио са 4 милиона рубаља због дезинформација о специјалној операцији у Украјини

0
гугл

гугл(Фото: Profimedia)

Суд је казнио Гугл са 4 милиона рубаља због лажирања. Саслушање је одржано у одсуству представника Гугла који се није појавио на суду.

Прочитајте још:  РУСКИ АНАЛИТИЧАР: У САД су могућа само три сценаријa a jeдан је посебно катаастрофалан
Суд је казнио Гугл са 4 милиона рубаља због ширења лажних вести на Јутјубу о губицима Оружаних снага Русије током специјалне операције у Украјини и цивилним жртвама.

„Суд је прогласио Гугл кривим по делу 2 чл. 13.41 Кодекса о управним прекршајима Руске Федерације „Неуспех брисања информација забрањених у Руској Федерацији“. Осуђена је на новчану казну од 4 милиона рубаља“, прочитао је одлуку судија Тимур Вахрамејев.

Како произилази из материјала случаја, изречених на суду, видео снимци објављени на порталу Јутјуб садржавали су лажне информације о пресретањама телефонских разговора између руске војске и рођака које је наводно водила СБУ, где они пријављују велике губитке, као и видео снимке. са подацима о погубљењима трупа у повлачењу баријера одреда РФ.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *