Шојгу обавестио Путина да је ослобођен Маријупољ

0

(фото: Јандекс)

Руске трупе заузеле су Маријупољ, али је у челичани Азовстаљ остало блокирано још 2.000 милитаната, изјавио је данас руски министар одбране на састанку са председником Владимиром Путином.

Прочитајте још:  Пророчанство о Судњем дану се остварује: Израел ће нестати, Рим ће пасти, Украјина ће бити насељена Јеврејима. И Пригожин је упозорио...
Сергеј Шојгу је саопштио да је за завршетак операције у Азовстаљу, на територији града, потребно три до четири дана, преносе руски медији.

Према његовим речима, у време опсаде града „број припадника Оружаних снага Украјине, националистичких формација, као и страних плаћеника износио је више од 8.100 људи”.

Прочитајте још:  Након раскида житног посла, извоз житарица из Украјине смањен за 30%
Шојгу је рекао да је током борби за Маријупољ погинуло више од 4.000 припадника украјинских снага, да их се 1.478 предало, а да је група од њих 2.000 блокирана у индустријској зони фабрике Азовстаљ, преноси Танјуг.

„Оружане снаге Руске Федерације и република Донбаса у Маријупољу предузеле све мере да заштите становништво, пренео је Шојгу Путину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, „упркос противљењу милитаната”, из тог града је евакуисано више од 142.000 грађана, а ослобођени су сви таоци у луци.

Путин је наредио руској војсци да одустане од планова за јуриш на фабрику Азовстаљ у украјинском лучком граду Маријупољу и саопштио да жели да она и даље буде под блокадом.

Руски председник је рекао министру одбране да нема потребе улазити у подземне ходнике испод фабрике, као и да руске трупе треба да блокирају све прилазе индустријској зони у Азовстаљу, пренео је Ројтерс.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *