Москва: Испоруке оружја НАТО и Америке Кијеву – законити војни циљ наших Оружаних снага

0

(Фото: Принтскрипт)

Москва с правом сматра за легитимне војне циљеве испоруке оружја из САД и НАТО ако су усмерени на украјинску територију, рекао је заменик директора Одсека за Северну Америку при руском Министарству спољних послова Сергеј Кошељев. Он је рекао да Москва о томе отворено говори са представницима Вашингтона.

„Узнемиравају нас бројне изјаве представника америчке администрације о намери да, без обзира на безнадежан положај њихових кијевских партнера, наставе да интензивно шаљу наоружање и војну технику за Оружане снаге Украјине. Прорачун је јасан: успорити нашу специјалну операцију нанети максималну штету руским снагама“, рекао је дипломата на округлом столу на тему „Криза у руско-америчким односима“.

Прочитајте још:  Америчка Управа за храну и лекове одобрила узгој ГМО свиња

Како је нагласио, Москва отворено говори представницима Америке да те испоруке оружја из НАТО и САД упућене Украјини Оружане снаге Русије сматрају законитим војним циљевима.

Подсетимо, противваздухопловна одбрана у рејону Одесе погодила је украјински војно-транспортни авион који је превозио велику количину оружја са Запада.

Спутњик

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *