Отприлике 2.500 Украјинаца који су се предали налази се у ДНР, није примењено мучење

0

(фото: Русвесна.су)

Око 2.500 украјинских војника који су положили оружје сада се налази у Доњецкој Народној Републици, рекао је у четвртак министар правде ДНР Јуриј Сироватко.

„Од данас има око 2.500 људи на три одсека овде, у нашој републици, могу да говорим само за Доњецку Народну Републику. Неке одводе на испитивања, други стижу. Укупно има око 2.500 људи – ратних заробљеника који су положили оружје“, рекао је он за ТВ канал “Канал Један”.

Прочитајте још:  Русија открива војне вежбе великих размера на истоку

Сироватко је објаснио да је сада тешко навести тачан број ових људи, јер се многи од оних који су се предали и даље налазе у војним командама и јединицама народне милиције. Они бивају приведени у ДНР тек након што су проверени за ратне злочине, преноси ТАСС.

Осврћући се на услове њиховог притвора, министар је рекао да у ДНР нема никавих мучилишта, а украјинска војска добија три оброка дневно. Осим тога, кола хитне помоћи су у приправности даноноћно, додао је Сироватко.

Раније је први заменик министра информисања ДНР Даниил Безносов известио да је више од 3.000 украјинских војника положило оружје и прешло на страну република Донбаса од почетка руске специјалне војне операције.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *