Министарство одбране Русије објавило је статистику дезертерства из украјинске Националне гарде

0

(фото: Њуз Фронт)

Министарство одбране Русије поставило је на своје Телеграм канале најновије статистичке податке о губицима украјинске Националне гарде, укључујући информације о дезертерству из војне јединице 3017.

„Настављамо да објављујемо неке статистичке податке који показују губитке Националне гарде Украјине, на основу аутентичних украјинских докумената. Данас откривамо информације о великим губицима које је претрпела 3. бригада Националне гарде (војна јединица 3017) од 29. марта 2022. године“, наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.

У обелодањеним документима приказани су борбени губици војне јединице, околности погибије и места сахрањивања војника, као и подаци о губицима које је јединица претрпела услед рањавања, дезертерства или предаје. Према списку, пет мушкараца је дезертирало, шест је нестало, а 22 су заробљена.

Прочитајте још:  Русија: Приведени заменик начелника Министарства одбране дуго је био под оперативном истрагом

Министарство одбране Русије у понедељак је почело да објављује спискове који садрже личне податке о погинулим украјинским војницима, укључујући датуме рођења, чинове, околности под којима су задобили смртоносне ране и места на којима се то догодило.

Такође, Министарство одбране саопштило је да располаже информацијама о многим украјинским дезертерима, као и о рањенима и несталима, као и подацима о стварним губицима украјинске војске, Националне гарде и страних плаћеника.

Раније је портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков рекао да су украјинска војска и плаћеници имали 23.367 погинулих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *