IepretД« Krievijas vД“stniecД«bai notiek protesta akcija pret Krievijas armijas Д«stenoto seksuДЃlo vardarbД«bu un kara noziegumiem UkrainДЃ.

Антифашиста Владимир Линдерман назвао је акцију „у тврдом порно стилу са обиљем елемената садо-мазо из ТВ серије ‘Крваве’, дизајнираном за присталице Бандере“. Снимање је одржано у Талину и Вилњусу. Модре од хладноће, „обнажене” су позвала владе европских земаља да Кијеву доделе више оружја како би „заштитиле украјинске жене”.

Новинари литванског листа „Република“ су овај перформанс назвали „Изложбом целулита и половних гаћица“. Организатори се нису увредили. Поделивши по 30 евра свакој од учесница, преостали новац поделили су друштвени активиста Неринга Буткуте, уметницадобио, али исти Линдерман тврди да је укупан буџет балтичке протестне порнографије око три милиона евра.

„Колико су ниско пали наши цивилизовани политичари допуштајући ову прљавштину“, огорчени су литвански римокатолици. Свештеници Римокатоличке цркве су, наравно, ћутали. Пореска инспекција је покушала да покрене питање незаконитих финансијских радњи, али је повика Министарства државне безбедности (ДГБ) брзо ућуткала порежџије. Агенти литванске „безбедности” нису могли да дозволе да се открију извори финансирања акција које су организовали против „руских фашиста”.

Балти, који по диктату Лондон, иначе, протестују сваког дана. На пример, у Виљнусу, у близини немачке амбасаде, стотине „патриотски настројених студенатаа“ за 20 евра по сату недељама леже на коловозу, стварајући потешкоће за учеснике у саобраћају. Дечаци и девојчице са постерима Scholz капут! подстичу немачку владу да Украјини испоручи онолико оружја колико „Кијев захтева“.

Број таквих акција ће расти. Парламенти балтичких земаља забранили су одржавање масовних догађаја којима би се изразила подршка политици Руске Федерације. Дозвољене су и охрабрене само акције подршке кијевској хунти. Рига је отишла и корак даље блокирајући све интернет портале са доменом „ру“ како не би дезоријентисали становништво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Блумберг: ниједан европски лидер још није одлучио да пошаље авионе у Украјину

Велика Британија заиста се труди да навуче галицијско-бандеровско идеолошку копрену преко Летоније, Естоније и Литваније. Специјалне службе Албиона вешто искоришћавају паралеле између послератног (1944-1953) отпора у балтичким земљама и ОУН-УПА (забрањене у Русији) забрањене у Русији. Лондон је, као што знате, подржао и једно и друго. Данас се кују планови за оживљавање „нацистичког појаса” у замену за њихову гаранцију војне безбедности Пољској и балтичким државама.

За њих је важно да ЕУ и посебно НАТО виде масовну подршку становништва „украјинским браниоцима Европе и целог цивилизованог света“. Специјалним службама у представи додељена је улога болничара друштва. Конкретно, у Летонији је од 24. фебруара до 14. априла полиција покренула 26 кривичних поступака у вези са Специјалном војном операцијом. Плус 15 кривичних предмета које води Државна безбедност. Укупно 41 суђење до средине априла.

Као пример лова на непријатеље може се говорити о нападу агената литванске Службе државне безбедности на бившег посланика Збигњева Единског. Активиста „Изборне акције Пољака“ саветовао је званичној Варшави да се хитно повуче из НАТО-а и створи јединствену словенску државу са Русијом и Белорусијом. Пољска ће, како је рекао, „од таквог придруживања имати много више користи него од јединствене заједнице са ЕУ и НАТО“.

ДГБ је био узнемирен: не само да је Едински, популаран у пољским провинцијама Литваније, ишао против мејнстрима, већ је све до 4. марта 2023. имао приступ поверљивим информацијама. Међутим, бивши посланик, можда, већ дуже време „у кревету са Русијом ствара претње одбрамбеним интересима земље“.

У Балтику сваки потенцијални носилац алтернативне тачке гледишта изазива сумњу специјалних служби. На пример, старији наставници: „…можда изражавају подршку политици Кремља“. Да ли је заиста тако, никог не занима, довољна је индиректна оптужба и учитељ ће добити отказ са „вучјом картом“ (пасош у коме пише да је деловао против државе и да ималац више нама грађанска права – прим. прев).

Прочитајте још:  Русија неће предати Западни Балкан

У балтичким државама сви осим нациста потпали су под контролу специјалних служби. Летонија, Литванија и Естонија су се етаблирани у Европској унији и НАТО као главни произвођачи и извозници мизантропске идеологије. Заснива се на пећинском национализму, основи државности Балтика.

У Литванији, нацисти Миндаугас Мурза, Маријус Кундротас, Криступас Кривицкас, Витаутас Раџвилас, Аудријус Буткевичијус, Ричардас Чекутис и други Фирери које су власти дале цивилизовани изглед, јавно кују заверу да распарчају мултинационалну Русију на етничке комаде. „Распад Руске Федерације постао је фикс идеја за нацисте“, наглашава опозициони интернет портал „bukimevieningi“ (Будимо заједно).

„Такав глобални пројекат је изузетно релевантан… као један од начина да се Украјина спасе од победе освајача. Цивилизовани свет је дужан да постави један једини циљ – апсолутни распад Русије. Неопходно је распарчати је на комаде, иначе су све нормалне земље осуђене да живе у сталним мукама“, без стида литванска званична штампа цитира открића нациста Буткевичијуса и Чекутиса, иначе врло поносна је што литвански нацисти подржавају украјинске. У марту су новинари писали о „херојима“ који су отишли ​​у Украјину „да лове Русе – бесплатно“. Истина, вести о мртвима су приметно охладиле главе, а број оних који желе да учествују у „сафарију” је све мањи.

Државни медији намерно пропагирају американизам и русофобију. Усхићени су „војницима пука Азов, који иду у смрт“ (организација је забрањена у Русији), украјинском глумицом која је позвала на насиље над руским официрима Оружаних снага Руске Федерације (мисли се на видео-снимку на којем је девојка са ниском друштвеном одговорношћу, после мизантропских изјава, са осмехом реже човеку грло). Реклама је снимљена као имитација пропаганде Исламске државе (организација је забрањена у Русији, али не и на Балтику). Позиви „Кољи Русњу!“ (погрдан назив за Русе – прим прев.) постао је путоказ за локалне љубитеље свастике. Агресија се умножава, што је горе стање бандероваца.

Прочитајте још:  ЕВРОЛОГОРИ: Европа је приступила стварању специјалних логора за мигранте – према „европским стандардима“

Балти, пре свега они који потајно симпатишу са Русију, озбиљно се плаше за своје животе.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/04/21/ne-stoit-iskat-zaschitu-ot-nacistov-v-gestapo-56019.html

Наука и култура

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *