Ништа им није свето: Укронацисти запалили православни храм на Велики петак

0

(фото:Телеграм)

Укронацистичке хорде запалиле су данас храм УПЦ Московске патријаршије у Гостомељу.

И док украјински медији пишу о томе како се након повлачења руске војске из овог града у Кијевској области народ полако враћа и како се враћа живот у овај град слике које долазе отуд говоре супротно.

Прочитајте још:  Министарство одбране: Оружане снаге Русије обориле два авиона и три хеликоптера Оружаних снага Украјине
На Велики петак украјински окупатори запали су Свето-Покровску цркву.

„У Гостомелу тренутно гори Свето-Покровска црква. Ово је древни храм и споменик историје. Али последњих деценија, локални свештеник је овде водио антиевропску и промосковску пропаганду“, наводе украјински медији као аргумент за ово дивљаштво.

Подсетимо Гостомељ је град у Кијевској области који је у првим данима специјалне операције руска војска успела да ослободи без већих проблема. Након одлуке да се снаге ротирају ка истоку и југу Украјине Гостомељ је поново пао у руке нацистичких окупатора који су насилно заузели власт у Кијеву 2014. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *