У Маријупољу нормализовано стање, грађани не морају да се крију од ватре украјинских нациста

0
територију

Војници Народне милиције ДНР на територију ослобођеног аеродрома у Маријупољу © Sputnik / Виктор Антонюк

У Маријупољу је ситуација нормализована и грађани могу слободно да се крећу улицама не кријући се од метака украјинских нациста, саопштило је руско Министарство одбране.

Портпарол Министарствам генерал-мајор Игор Конашенков је додао да су покушаји Стејт департмента да лаже о томе да нацистички отпад има контролу над Маријупољем представљају фејк вест и директно саучесништо са терористима на највишем државном нивоу .

„У Маријупољу се ситуација нормализовала. Грађани могу слободно да се крећу улицама а да се не крију од ватре украјинских нациста. Допрема се хуманитарна помоћ: намирнице, вода и најнеопходније ствари. Власти ДНР су организовале да се улице очисте од рушевина и да се уклони уништена украјинска војна техника“, рекао је Конашенков.

Прочитајте још:  Санкције због истраге америчких ратних злочина: Суд у Хагу тврди да се Трамп меша у владавину закона

Како је рекао на брифингу за новинаре, остаци украјинских нациста из “Азова” и страни плаћеници из САД и Европе на територији “Азовстаља” су поуздано блокирани.

Наше захтеве да ослободе жене и децу који се наводно налазе са њима нацисти игноришу, додао је он.

То што нацисти из „Азова“ и страни плаћеници држе цивиле као таоце, ако их тамо има, доказује да он нису никакви заштитници него терористи, истакао је Конашенков.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ракетне јединице Оружаних снага Русије су током дана уништиле украјински хеликоптер Ми-8, ПВО систем „Бук 1“и станицу за радио-електронску борбу.

У последња 24 сата руска војска уништила је 13 украјинских војних објеката.

Министарство је саопштило да су руске снаге преузеле у Харковској области контролу над арсеналом украјинске војске на површини од неколико стотина хектара на којој се налазе складишта хиљада тона муниције, укључујући и ону западне производње.

Од почетка специјалне војне операције руска војска хе уништила 140 украјинских авиона и 523 беспилотних летелица.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *