ЕВРОПА КАПИТУЛИРАЛА ПРЕД РУСИМА: Одобрено плаћање руског гаса у рубљама!

1

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Европска комисија (ЕК) послала је писмо земљама чланицама Европске унији са објашњењем да компаније из ЕУ, при поштовању одређених услова, могу плаћати руски гас у рубаљима, а да то не буде кршење санкција уведених против Москве, објавила је британска новинска агенција Реутерс.

Навела је да је могуће уплатити доларе или евре на рачун код неке руске банке са накнадном конверзијом тог новца у рубље.

Ова шема искључује могућност блокирања западним земљама плаћања за руски гас.

Европска комисија је нагласила да је ово само њен „савет“ јер нема овлашћење да у тој области нешто забрањује и прописује.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На ово је одмах одреаговао заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев:

– Европска комисија је допустила плаћање гаса у рубљама. Ми ценимо доследност и принципијелност наших европских партнера.

Овим својим ироничним речима Медведев је додао смајлије, па додао:

– ММФ је оценио да ЕУ без руског гаса неће издржати дуже од шест месеци. Ако ћемо озбиљно: неће издржати ни недељу дана.

Alo

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЕВРОПА КАПИТУЛИРАЛА ПРЕД РУСИМА: Одобрено плаћање руског гаса у рубљама!

  1. Cuj 6 meseci, ni 2 dana..ali zato sve neprijateljske zemlje sto su se buzali u fasisticke grudi, da Putin umre, da ga voda potopi, itd morace debelo da razmisle..Milanovic jekoliko toliko izvadio Hrvatsku ali tesko fasizam iz njihovih srca..Istok je ojacao,krece u oslobodjenje evrope naravno u one zemlje koje zele slobodu..jer oslobadjanje cele evrope po 4. put od strane istoka je greska i nece je ponoviti..eu ce se podeliti na fasisticke i slobodne zemlje, delove, itd..Dok siptar roka kozu, hrvat ce iza sipca i tako smrznuti deliti vrednosti novog poretka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *