Придњестровље под блокадом

1
придњестровља

придњестровља(фото:Русвесна.су)

Министар спољних послова  Придњестровне Молдавске Републике Виталиј Игњатијев сматра да су блокадне акције Кишињева против ПМР координисане са западним покровитељима Молдавије.

На царинским пунктовима Молдавије обављају се превози за ПМР са лековима и храном.

„Видимо изостанак реакције међународних посредника, не видимо никакав ефекат од њиховог утицаја. То значи да су акције молдавске стране синхронизоване са западним представницима. Нечија политичка подршка је очигледна, али све је то кратковидо, неће вам помоћи да остварите своје циљеве“, рекао је Игњатијев у емисији Првог придњестровског ТВ канала.

Прочитајте још:  Пљачка као западни начин живота
Кишињев и Тираспољ учествују у преговорима о придњестровском решењу у формату 5+2 као стране у сукобу, Русија, Украјина, ОЕБС као посредници, Европска унија и САД као посматрачи. Једина рунда преговора у формату 5+2 у 2019. години одржана је у Братислави 9. и 10. октобра.

Међутим, документ о резултатима преговора није усаглашен и потписан. Током 2020. године није било могуће одржати ни један састанак у овом формату. Претходно је претпостављено да ће се преговори у формату 5+2 одржати 2-3. новембра 2021. године у Стокхолму. Међутим, Кишињев је тражио да се они пониште или поново закажу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *