Украјински напад дроном са токсичним супстанцама

0

(Фото Пиксабеј)

Руско Министарство одбране известило је да су положаји руских трупа у Украјини нападнути дроном који је садржао контејнер са токсичним супстанцама, изјавио је данас начелник Руских снага за радијацију, хемијску и биолошку заштиту Игор Кирилов, а преноси Танјуг.

„Беспилотна летелица је 21. априла 2022. на положај руских трупа бацила контејнер са ампулама. Требало је да изазову хемијску реакцију која би довела до експлозије и пожара уз ослобађање токсичних супстанци ван конвенционалних спискова”, прецизирао је Кирилов, пренео је ТАСС.

Према његовим речима, ампуле се тренутно анализирају.

Прочитајте још:  Бугарски посланик: У Србији се ствара друга руска држава на Балкану

Кирилов је подсетио да су данас САД једина држава у светској историји која је користила све три врсте оружја за масовно уништење.

„У покушају да дискредитује специјалну војну операцију руских трупа, кијевски режим, на предлог администрације САД, у стању је да спроведе сценарије који ће довести до смрти десетина хиљада грађана Украјине и изазвати еколошку и хуманитарну катастрофу у блиској будућности”, нагласио је он.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *