Присталице Макрона славе победу на изборима, Ле Пенова признала пораз

1

AFP 2022 / ALAIN JOCARD, Eric FEFERBERG

У подножју Ајфелове куле, присталице председника Емануела Макрона славе његов реизбор, неколико тренутака након што су прве пројекције показале да је победио на изборима са приличном разликом.

Актуелни председник Француске Емануел Макрон, према првим пројекцијама агенција Ифоп, Елабе, Opinionway and Ipsos i Ipsos води у другом кругу председничких избора са 57,6 до 58,2 одсто гласова испред кандидаткиње крајње деснице Марин Ле Пен, која је освојила 42,4 одсто гласова, пренео је Ројтерс.

На постизборном скупу његове противкандидаткиње десничарке Марин Ле Пен чули су се звиждуци.

Прочитајте још:  ХОЋЕ-НЕЋЕ „СЕДМАК ЧОБАНИН“ СЕ КАНДИДУЈЕ, ЈЕР ЊЕГОВО СТАДО ОД БЛЕЈАЊА ОБНЕВИЂЕЛО ЈЕ!

Ле Пен: Наставићу да се борим за Французе

Кандидаткиња деснице Марин ле Пен признала је вечерас изборни пораз и рекла да ће наставити борбу и да је изазов за њену странку да се фокусира на парламентарне изборе у јуну.

„Више него икад наставићу свој рад за Французе“, рекала је Ле Пенова у говору после избора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ле Пенова је рекла да је њен резултат и даље “победа” њеног политичког покрета и да је њена партија отворена да уједини све оне који желе да се боре против Макрона, преноси Ројтерс.

За кандита деснице Марин Ле Пен, резултат у другом кругу председничких избора у Француској је сведочанство о великом неповерењу француског народа.

“Немам огорчења”, изјавила је Ле Пен, пренела је француска БФМ ТВ. Она је оценила и да постоји “велики ризик” да ће Макрон бити у могућности да обезбеди већину у парламенту.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Присталице Макрона славе победу на изборима, Ле Пенова признала пораз

  1. Избламирала се са марамама за муслиманке. Као да је то јако битна ствар у овом тренутку кад се људима укидају основна људска права. .Утисак је да није ни желела победу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *