Прети несташица хране: Британске фарме смањују производњу, ђубриво скупље за 200 одсто

0

(Фото: Depositphotos, stevanovicigor)

Британски пољопривредници упозорили су да ова држава „месечари у несташицу хране“ због раста цена горива, ђубрива и прехране за животиње.

Према извештајима, британске фарме смањују производњу како би се носиле са растом цена.

Гарет Вин Џонс, пољопривредник из северног Велса, изјавио је за британске медије како може да их одведе у десет различитих фарми и како ће видети да сви смањују производњу – произвођачи пилетине, јаја, млека, говедине, јагњетине, јер је цена прехране за животиње отишла у небо.

Прочитајте још:  Споразум о рибарству са Јапаном подлеже отказу

Цене ђубрива су достигле невероватне износе, а половина светске производње хране се остварује захваљујући вештачким ђубривима.

Нитрогенско ђубриво које се користи у производњи пшенице и поврћа је од 300 фунти по тони достигло цену од чак 1.000 фунти по тони (1.185 евра).

Пољопривредник Ендрју Вилијамсон изјавио је како је цена ђубрива скочила за 200 одсто. Позвао је да се осим о енергетској безбедности мисли и о безбедности по питању хране, пренео је „Кликс“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *