Шеф ДНР-а каже да би укронацисти могли покренути нове нападе како би изашли из Азовстала

0

(фото: РТ)

Преостала украјинска борбена група која се налази у челичном комплексу Азовстал у Мариупољу могла би покренути нове нападе како би изашла из свог окружења, али су на располагању довољно снага да спрече овај пробој, изјавио је у понедељак шеф Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин.

„Што се тиче могућих покушаја пробоја, не може се искључити да они могу предузети тако нови очајнички корак, али имамо довољно снага и ресурса да то осујетимо што је пре могуће“, рекао је шеф ДНР у директном преносу на „Русија-24“.

Према доступним информацијама, украјинске милитанте који се налазе у фабрици метала Азовстал све више обузима паника, истакао је он, преноси ТАСС.

„Међу њима расте паника. Они већ покушавају да скрену пажњу украјинских власти, а међународна заједница се окреће разним предлозима, док су све чешће понуде на руском језику о потреби политичког решавања ситуације. У ствари, они покушавају да спасу своје животе свим методама“, рекао је Пушилин.

Прочитајте још:  Русија је напустила Херсон?Не баш

“У челичном комплексу Азовстал може бити скривено око 400 плаћеника, рекао је шеф ДПР. Да тамо има појединаца које нико, ни наше ни руске снаге, не смеју да виде, и даље се индиректно потврђује“, истакао је он.

Остаци украјинске борбене групе у Мариупољу затворени су у просторијама челичног комплекса Азовстал, док је остатак града потпуно очишћен од украјинских снага. Према подацима Министарства одбране Русије, у челичани Азовстал је скривено највише 2.500 украјинских националиста, укључујући припаднике националистичког батаљона Азов и стране плаћенике. Руске снаге су их више пута позивале да положе оружје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руски председник Владимир Путин је прошле недеље издао директиву којом се опозива надолазећи напад на Азовстал као нецелисходан и наредио да се тамошња индустријска зона чврсто затвори тако да чак ни мува „не може да прође“.

Он је такође упутио да се преосталим украјинским националистима који се тамо скривају поново понуде предају, истичући да ће руска страна гарантовати да ће им животи бити поштеђени и да ће према њима бити хуман третман. Поред тога, рањенима је обећана медицинска помоћ.

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *