Саветник шефа Министарства одбране Украјине позвао је на напад на Придњестровље

0

(фото:Цензор.нет)

Да би спасила Мариупољ, Украјина има законско право да уништава војне објекте руских трупа у Придњестровљу, рекао је саветник шефа Министарства одбране земље Јуриј Бутусов.

Према речима Бутусова, Украјина има пет разлога зашто би требало да удари на Придњестровље, наводи се у материјалу саветника који је објавио Цензор.нет.

Саветник је као први разлог навео хватање хиљада руских ратних заробљеника, како би касније били размењени за украјинске ратне заробљенике.

Прочитајте још:  Руска војска осујетила покушај да вође „Азова“ евакуишу из Маријупоља морским путем
У случају заузимања Придњестровља, оно ће бити пребачено под контролу легитимних власти и оружаних снага Молдавије, што ће, према Бутусову, елиминисати претњу пробоја руских трупа из региона и натерати руске офанзива на југ Украјине бесмислена.

Још једним разлогом за потребу напада на Придњестровље саветник је назвао могућност заплене арсенала руске муниције коју могу да користе Оружане снаге Украјине. Он такође сматра да ће након заузимања Придњестровља бити могуће ослободити две бригаде Оружаних снага Украјине и послати их у друге делове земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, он је Придњестровје назвао извором међународног тероризма, који представља претњу за целу Европу, и сматра да је дошло време да се елиминише „ова претња Јужној Европи“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *