Бугарски премијер позвао грађане да донирају плату за оружје Украјини

1

Време је да се ерегија јавности усмери ка стварним акцијама, навео је бугарски премијер Кирил Петков, позивајући Бугаре да донирају по једну плату за набавку оружја за потребе украјинских оружаних снага.

“Плата за Украјину”, акција је коју је бугарски премијер Кирил Петков предложио сународницима, како би се скупио новац за испоруке оружја Украјини, јављају медији у Бугарској.

Петков је, најављујући почетак ове кампање, навео да је за слање војне помоћи Украјини потребно политичко и друштвено јединство, оцењујући да је енергију јавности, сада, потребно преточити у стваре акције.

Позвао је Бугаре “који заиста желе да помогну” да се у корист Украјине одрекну једне плате.

“Речи су јефитине, али је деловање нешто сложеније. Време је да се постови на Фејбуку претворе у оруђе за помоћ Украјини”, написао је Бугарски премијер на Фејсбуку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјина је, прошле недеље, испоставила властима у Софији списак наоружања које је потребно за наставак борбе против руских снага. На том списку налази се широк списак оружја, укључујући авионе “миг-29” који се налазе у наоружању бугарског ратног ваздухопловства.

“Мигови” су се налазили и на списку који су Американци, почетком априла, предали Софији, али су бугарске власти одговориле да је тим летелицама неопходна модернизација, те да су неопходне за заштиту ваздушног простора те државе.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бугарски премијер позвао грађане да донирају плату за оружје Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *