Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

У овом тренутку одвија се рат НАТО-а против Русије, вођен првенствено на украјинском тлу и који укључује пре свега украјинске војнике (и цивиле). Лондонски Економист, амерички секретар за одбрану и Атлантски савет само су неке од англо-америчких институција које воде у промовисању не мира, већ одлучујућег војног пораза Русије, борећи се против снага те нације чак и ако је потребно до последњег Украјинца. Министар оружаних снага Велике Британије Џејмс Хепи наглас је образложио да је „прихватљиво“ да Украјина користи оружје које испоручује УК за напад на циљеве унутар Русије: „Потпуно је легитимно ићи на војне циљеве вашег противника како бисте пореметили њихову логистику и линије снабдевања.”

Тренд је ка ескалацији, а не решавању. Овај пут, који се прати до његовог закључка, завршава оним што би постало нуклеарни рат, потенцијално уништавајући човечанство широм света — и због чега? 

Да браним лаж о Украјини? 

Одбранити светски поредак који је изгубио оно што би Кинези могли назвати „небеским мандатом“? 

Речи као што су „демократија“ (шта год то више значило), „људска права“ и „владавина права“ немају никакво значење ако се не примењују на крађу авганистанских банковних резерви, које су углавном таоци САД, које  су такође украле стотине милијарди долара руских резерви. Једностране санкције Русији већ имају таласајући ефекат широм света, што би могло да доведе до гладовања и милијарду људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али то није једини узрок хиперинфлације која је захватила свет. Посвећеност спашавању финансијских центара Лондонског Ситија и Волстрита довела је до огромног нивоа штампања новца. А активно уништавање физичког економског потенцијала спроводе они који носе „зелену” заставу. Пољопривредницима који очајнички желе да узгајају више хране како би спречили налет глади, ЕУ и Министарство пољопривреде САД кажу да су климатски циљеви на првом месту и да не треба мењати планове да се земљиште одузме од култивације.

Прочитајте још:  "Идиоти". Запад жали што није оставио Украјину саму

Чак и док преко милијарду људи на овој планети нема поуздан приступ снази, зелени терористи обезглављују планове за поуздане електране и настоје да подвргну свет непоузданој снази ниске густине—све ово, сада, у име борбе против Путина .

Под таквом парадигмом не постоји будућност — чак ни намера стварања будућности!

Најхитнији задатак са којим се људи добре воље суочавају широм света је стварање новог система — нове безбедносне и развојне архитектуре за свет, која је кохерентна са идејом да је човек по живој слици Божијој и да је стога сваки људски живот је свето.

Већ се гради израз таквог система, посвећеног сувереном праву сваке нације да постигне економски развој. Кинеска иницијатива „Појас и пут“, Евроазијска економска унија и Шангајска организација за сарадњу у принципу припадају овој новој парадигми—они могу послужити као основа за међународну економску архитектуру дизајнирану да храни свет, изгради неопходне мегапројекте инфраструктуре, и покренути научна открића у фузионој енергији и науци о свемиру која су потребна у наредних педесет година.

Шта може претворити овај потенцијал у стварност? Није ли страст појединаца да постану неопходна снага за опште добро? Свет зависи од нас да се поистоветимо са Новом парадигмом и манифестујемо је, тако да прелепа визија будућности може надвладати песимизам и неуспеле традиционалне начине размишљања старог поретка који се распада.

Предлог политике Шилеровог института од 28. марта 2022. године, „ ЛаРушов план за нову међународну економску архитектуру “, описује како ЛаРуш покрет намерава да се нова парадигма може створити деловањем водећих нација. Наша петиција, „ Сазовите међународну конференцију за успостављање нове архитектуре безбедности и развоја за све нације “, кружила је широм света и потписало ју је више од 4.000 људи, укључујући стотине истакнутих јавних личности. А конференција Шилеровог института 9. априла посвећена овој теми окупила је панелисте са највиших нивоа власти, укључујући Русију, Индију, Кину и Јужну Африку.

Прочитајте још:  Кијев: Дронови над градом, у граду експлозије не престају

На основу те основе, време је да правимо чуда!

Амбасадор Анатолиј Антонов, амбасадор Руске Федерације у Сједињеним Државама, изражава захвалност за улогу Шилеровог института у проналажењу решења за данашње кризе.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *