Мариупољ се претвара у град духова (видео)

0

Репортер ВГТРК (руске државне телевизије) Андреј Руденко посетио је пакао Мариупоља.

Према његовим речима град се претворио у дух.

Угљенисане куће, попут резница извађених из ватре, стоје изнад пута, изгубивши некадашњи сјај, као и власници. На путевима с времена на време има аутомобила који су упуцани или једноставно згњечени тешком опремом. Људи који ходају су као сенке, још не схватајући како су преживели у овом паклу.

Данас руске власти заједно са владом ДНР на све начине покушавају да олакшају живот преосталим људима у овом граду. Отвара се све више хуманитарних центара за дистрибуцију лекова, воде и хране. Делимично су почеле да раде мобилне комуникације, Доњецк и руски специјалисти организовали су рад медицинских установа и спасилачких служби.

Почели су радови на рестаурацији пристаништа. А ово је веома важно! Пошто ће, по мом мишљењу, управо морем бити испоручена сва помоћ у блиској будућности за обнову овог града. Али пуноправни рад ће почети након што последњи нациста у фабрици положи оружје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мариупољ ће бити обновљен, и ја сам 100% сигуран у то. Овај град има огроман економски потенцијал. Пре рата овде је функционисало пет великих индустријских предузећа – Азовстал, Азовмаш, термоелектрана Мариупољ, фабрика за бродоградњу и лука.

Близина мора и присуство индустријских зона чине Мариупољ перспективним за улагање. Али главно је спасити људе који могу да подигну град из пепела.

Андреј Руденко/Репортер Руденко/РТ

Превод: Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *