У Украјини формирано најмање 16 милиција са плаћеницима из преко 50 држава

0

(фото: Принтскрин)

Плаћеници из преко 50 земаља основали су 16 милиција у Украјини, саопштила је у среду ТАСС служба за штампу руског истражног комитета након састанка који је у Луганску одржао шеф комитета Александар Бастрикин.

“У Украјини је основано најмање 16 различитих милиција, које укључују плаћенике који су стигли из 50 земаља. Међународну легију украјинске територијалне одбране, формирану искључиво од странаца, финансира кијевски режим”, саопштио је Комитет и додао да руски истражитељи тренутно прикупљају доказе како би их привели кривичној одговорности, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  У центру Москве убијен службеник МАДИ

Истражни комитет је такође напоменуо да руски истражитељи прикупљају базу доказа, која укључује информације о локацији украјинских војника, њиховом броју и опреми, резултате праћења масовних медија, укључујући потврђене чињенице о провокацијама и употреби „тактике људског штита“, као и испитивање 2.500 заробљених украјинских војника.

„Ови људи наводе присуство страног контингента у украјинским војним јединицама и откривају његово наоружање, врсте и количину“, додаје Комитет.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *