Немци тврде: НАТО већ “оперише” по Украјини

1
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Војне елитне јединице НАТО подржавају Украјину у борби против руске војске, тврди немачки магазин „Фокус“.
Специјалци из Велике Британије и САД обучавају украјинске војнике, између осталог, за коришћење 3. 600 модерног противтенковског оружја.

Прочитајте још:  Шустер: Русију бомбардовати као Југославију
Такође их обучавају за саботачу и вежбају са њима технике партизанске борбе.

Британци су најбројнији у тиму за обуку Украјинаца са више од 100 елитних војника специјалне јединице САС.

Прочитајте још:  Меркелова и Бајден пустили Украјину низ воду
Ти војници се, делом, налазе у Украјини скривено од 2014.године након што је Русија анектирала Крим.

Они обучавају професионалну украјинску војску и добровољце. Такође у Украјини су и припадници британске морнаричке специјалне јединице СБС, те и специјални извиђачи јединице СРР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И САД су у Украјину послали своје специјалце – Зелене беретке обучавају Украјинце у градској борби, а „Неви силс“ врше обуку на једном старом полигону на западу земље.

За координацију активности специјалаца САД задужена је команда за Европу у Штутгарту.

Такође британски и амерички елитни војници имају и један специјални задатак, за који су задужене јединице стациониране у Литванији, а то је, да у случају потребе евакуишу украјинског председника Владимира Зеленског.

Вести-онлајн

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немци тврде: НАТО већ “оперише” по Украјини

  1. Amerika pritiska Srbiju da uvede sankcije Rusiji? ko je usa da radi za ili protiv eu, i ko je usa ili eu da zemlje tera na nesto? demokratija je umrla..prvo oni ako imaju nesto protiv kao srb 99 neka krenu na Rusiju, imaju Nemacku kao nacisticku koja je pobila vise ljudi nego svi ratovi od postanka, imaju Britaniju, Francusku,Austriju,Spaniju osvajacke zemlje, imaju Hrvatsku, ustasluk, genocid, jasenovac, Kosovo, sve neke navodne nove i stare, nacizam, ustastvo, terorizam sve krvolocne, nije mi jasno terati neke zemlje da se svadjaju, da idu i protiv srpskih interesa radi HVALA? To hvala smo zapamtili od Osmanlija do 99. kako nas je eu volela..Srbija nije nacisticki,ustaski, teroristicki nastrojena kao eu..tako da ako ste toliko hrabri krenite na Rusiju i Istok zasto terate neke zemlje da rade protiv svojih interesa. Vidim gas jos uvek ide ka evropi tako da ne vidim svrhu terati Srbiju da uvede sebi sankcije zara reci?? aha posle da nas ucenjujete da kupujemo vas gas sto amerika preko eu isporucuje .novi svedski poredak je vreme satanizma, nikad, nikad, nikad Srbija nije ucestvovala u stvaranju svetskih poredaka dok zemlje eu i nove neke drzave Hrvatska,Bosna da nisu bile tako krvolocno nastrojene ne bi ni postojale..sad ide borba za dusu, telo smo vec oskrnavili

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *