ЕУ братство: Немачка поднела пријаву против Италије

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Берлин је поднео пријаву Међународном суду правде против Рима након што и даље дозвољава жртвама нацистичких злочина да подносе захтеве за надокнаде.

Немачка тврди да Италија то ради упркос ранијој судској пресуди да се тим захтевима крши међународно право.

Прочитајте још:  Орбан: ЕУ покушава да нас "политички силује", али наша привреда је најјача у Европи!
Највиши суд Уједињених нација донео је 2012. године пресуду у којој је наведено да Италија није испунила своје обавезе тиме што је дозволила жртавама нацистичких злочина од 1943. до 1945. да поднесу захтеве за накнаду на штету Немачке.

У немачкој пријави, која је објављена на сајту суда, наводи се да Италија и даље дозвољава да се пред њеним судовима подносе захтеви за надокнаде, иако Берлин има право на имунитет према међународном праву.

Прочитајте још:  Лукашенко о мигрантима: Послаћемо их авионом у Минхен
Немачка наводи да је од пресуде из 2012. године било више од 25 нових захтева за надоканде поднесених у Италији против немачке државе због злочина које су нацисти починили током Другог светског рата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У многим случајевима, судови су наредили Немачкој да плати надокнаду. Италијански судови у два случаја покушавају да заплене имовину у Риму која припада Немачкој.

Берлин, који се годинама суочава са све већим бројем спорова пред италијанским судовима које воде породице жртава нацистичких злочина, поднео је тужбу МСП у децембру 2008. године.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *