Министарство одбране Белорусије: НАТО види источну Европу као поприште војних операција

0

(фото:БелТа)

Министарство одбране Белорусије саопштило је да велике вежбе НАТО-а које ће уследити у мају показују да алијанса види источну Европу као највероватније поприште операција.

„Очигледно је да Северноатлантска алијанса тренутно сматра регион источне Европе највероватнијим поприштем војних операција“, саопштила је прес служба министарства на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  У ШПАНИЈИ СЕ УВОДИ "СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ": Милиони радника могло би имати користи од овог смањења пореза
У њему се објашњава да Северноатлантска алијанса наставља да се припрема за највећу вежбу „Дефендер Еуропе – 2022“. Како је саопштено из прес службе, од 1. до 27. маја планирано је да се ова велика мултинационална вежба одржи на полигонима и центрима за обуку 19 европских држава, као и у водама Балтичког и Северног мора .

Истиче се да ће у вежби из састава Оружаних снага САД бити укључено више од 12 хиљада војног особља, 80 тенкова, 150 борбених оклопних возила, 50 артиљеријских јединица, 30 борбених хеликоптера . Од земаља учесница на територији Пољске – око 6 хиљада војног особља, 100 тенкова, 150 борбених оклопних возила, 60 артиљеријских јединица.

Прочитајте још:  Зашто ултралевичарски феминизам користи СВО да промовише русофобију, сепаратизам и ЛГБТ
Министарство одбране је додало да су циљеви вежбе развијање опција за пребацивање коалиционих групација трупа у Европу , провера спремности и способности инфраструктуре европских држава за пријем и распоређивање трупа појачања, коришћење коалиционих групација трупе и њихову свеобухватну подршку током операције у источној Европи и балтичким државама .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Планирано је да се главни маневри изведу на полигонима и полигонима држава које су суседне Белорусији : „Адажи” ( Летонија ), „Пабраде” ( Литванија ), „Заган”, „Ожиш” (Пољска) и обука. центар копнених снага „Дравско“ (Пољска) ).

Министарство одбране Белорусије је скренуло пажњу да је, на истој оперативној позадини са овом вежбом, планирано извођење вежби здружених оружаних снага НАТО-а „Брзи одговор-2022“ (на територији Грузије , Летоније, Литванија, Северна Македонија и Норвешка ) и националне оружане снаге Словачке „Словачки штит – 2022“ на полигону Лешт (Словачка).

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *