Аксјонов: мине које плутају Црним морем не представљају опасност за госте Крима

0

(фото:Политнавигатор)

Лебдеће украјинске мине у Црном мору већ су угрозиле бродарство у региону. Да ли Руси који намеравају да лето проведу на Криму треба да брину, рекао је шеф те теме Сергеј Аксенов.

Прочитајте још:  Отворена цивилна рута која повезује Донбас са Кримом
Власти региона се већ спремају да приме туристе, рекао је он. Тренутно, специјалне службе свакодневно прегледају сва подручја полуострва. С тим у вези, туристи не би требало да брину. Ово преноси Известиа .

„Све ово омогућава да се на високом нивоу и у потпуности обезбеди безбедност Кримљана и гостију полуострва, како на копну, тако и на мору. Нема чега да се плашите“, објаснио је Аксенов.

Прочитајте још:  Лукашенко цепао дрва, па послао поруку Европи
Министарство за ванредне ситуације Крима и рониоци су такође истражили дно. Како је потврдио министар одмаралишта и туризма Вадим Волченко, безбедност на полуострву је максимално обезбеђена. Истовремено, власти региона стварају услове да гости не само да дођу, већ и да се са задовољством врате.

Посебну опасност за Турску представљају лебдеће мине. Власти земље су већ поставиле специјалне радаре за њихово откривање у Босфорском мореузу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *