Украјински медији: На већини пумпи горива нема, где има-строга ограничења

0

(фото:grosi.znaj.ua)

Највеће украјинске мреже бензинских станица ВОГ и ОККО уводе привремено ограничење продаје нафтних деривата због несташице, преноси украјински портал гроси-знај.уа.

Због тога ће бензинске станице од сада продавати 10 литара горива дневно уз картицу лојалности или апликацију. Треба напоменути да га многе бензинске пумпе уопште немају.

Податак да ће ВОГ продавати 10 литара дневно приватним купцима у случају готовине или плаћања банковним картицама, и то само уз ПРИДЕ картицу лојалности, објављено је на званичној Фејсбук страници.

Снимак екрана: фацебоок.цом/азкВОГ

Нафтна компанија ОККО саопштила је да ће купце пунити горивом ПУЛС 95 и ПУЛС Дизел, 10 литара по аутомобилу. Изузетак су они клијенти који немају Фиска картицу – добиће само по 5 литара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Треба напоменути да је такво ограничење постављено за једно пуњење горивом, а следеће се може извршити у року од једног дана, али не раније од два сата.

Истовремено, не-премиум бензин А-95 и дизел гориво су доступни само за критичну инфраструктуру, користећи картице за гориво и купоне. Ово се наводи у саопштењу компаније на званичној Фејсбук страници компаније.

Снимак екрана: фацебоок.цом/оккоуа

Истовремено, БРИУ мрежа је, након успостављања ограничења, саопштила да је договорила испоруку горива из европских земаља. Упркос томе што горива нема на већини пумпи, компаније обећавају Украјинцима да ће се ситуација са њим ускоро поправити.

Подсетимо, Врховна Рада је 15. марта укинула акцизу на гориво и смањила стопу ПДВ-а на ове ставке са 20% на 7%. А посебно због непријатељских напада на инфраструктуру за гориво, дошло је до несташице истог.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *