Володин је позвао на конфискацију пословне имовине од непријатељских земаља

0
володин

(фото:Русвесна.су)

Руска Федерација треба да одражава одговор на конфискацију имовине и замрзавање резерви, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Он је истакао да пословна имовина непријатељских земаља треба да буде конфискована.

„Представнички дом америчког Конгреса усвојио је закон којим се дозвољава пренос замрзнутих средстава руских компанија и грађана у Украјину. Створен је опасан преседан, који би требало да бумеранг на саме Државе.

Прочитајте још:  Пентагон признао: Удари по енергетским објектима Русије неефикасни
Ова одлука неће утицати на економију наше земље. Одузете јахте, виле и друга имовина имућних грађана ионако нису радиле на његовом развоју.

Замрзнуте су и руске златно-девизне резерве у вредности од око 300 милијарди долара. Вратиће се, неће нигде. То су државни фондови.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Централна банка је, као одговор, забранила страним инвеститорима да повлаче средства из нашег финансијског система. Према неким проценама, реч је о више од 500 милијарди долара.

Прочитајте још:  Русија – ЕАЕУ – Африка: фактори убрзаног приближавања
Имамо шта да одговоримо.

Данас руски предузетници купују стране компаније које послују у Русији, откупљујући акције партнера који желе да напусте наше тржиште. Они делују цивилизовано, у складу са нормама међународног права.

Шта се не може рећи о низу непријатељских земаља: Литванији, Летонији, Пољској, па чак и Сједињеним Државама, које се једноставно баве крађом.

С тим у вези, у реду је да фирма која се налази у Руској Федерацији, чији су власници из непријатељских земаља у којима се такве одлуке доносе, одговори огледалним мерама: да конфискује ову имовину.

А приход од продаје треба да буде усмерен на развој наше земље“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Подсетимо, Влада је 5. марта 2022. године одобрила листу земаља које су непријатељске Русији, на њој се налази 48 држава, укључујући Аустралију, Велику Британију, ЕУ, Норвешку, Јужну Кореју, САД, Тајван, Јапан, Швајцарску и друге.

ЕУ је замрзнула имовину грађана Русије у износу већем од 30 милијарди евра, само Француска је у фебруару замрзнула више од 22 милијарде евра имовине Централне банке Русије. Тада је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен рекла да су Европска унија и партнери одлучили да „паралишу” имовину руске централне банке.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *