Алтернатива за Русију: Вучић моли Иран за азотно ђубриво

0

(фото:Ало)

Председник Србије Александар Вучић разговaрао је данас са председником Ирана Ебрахимом Раисијем о билатералним односима и развоју економске сарадње две земље, нарочито у области пољопривреде и трговине.

 

Вучић је издвојио области са великим и недовољно искоришћеним могућностима за сарадњу Србије и Ирана, као што су пољопривреда и прехрамбена индустрија, али и грађевинарство, рударство и енергетика, саопштено је из Председништва Србије.

Он је упутио молбу иранском председнику за договор о дугорочном снабдевању Србије азотним ђубривом, што ће обезбедити стабилност за српску пољопривреду у погледу, како је навео, једног од најважнијих елемената за даљи развој ове привредне гране, што је председник Ирана прихватио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Саговорници су као неке од кључних додатних тачака могуће сарадње истакли трговину производима попут кукуруза и других житарица, те говеђег и јунећег меса, али и пласман српског семена и семенског материјала, и потенцијале заједничких инвестиција у области производње механизације и сточне хране.

Разговарали су и оактуелним збивањима на светској политичкој сцени, а Вучић је нагласио да Србија изузетно цени принципијелан став Ирана о непризнавању Косова.

Председник Раиси је још једном потврдио чврсто опредељење Ирана да настави да развија свестране односе са Србијом и захвалио Вучићу за лично ангажовање на развоју свеукупне сарадње, наводи се у саопштењу.

(Бета)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *