Дипломатски пропуст: Амбасадор Србије није дочекао српску делегацију у Италији

0

10.03.2016 г. минск. театр-караоке. bogema. богема. ств. телевидение. шоу. проект. концерт. караоке. съемка. кастинг. отбор. культура. микрофон. петь. песня. караоке. концерт. пение. музыка. фотоВиталия Пивоварчика

Иако је традиција да српски амбасадор, или бар неки дипломата из амбасаде, сваке године дочека српску делегацију и представнике на такмичењу за песму Евровизије, ове године се то није догодило.

Прочитајте још:  У Србији много сиромашних, социјалне разлике никад нису биле веће
Како сазнаје Нова.рс од извора са РТС-а, српски амбасадор у Италији Горан Алексић, ове године није дочекао српске представнике на Евровизији – иако је о њиховом доласку био уредно обавештен преко Министарства спољних послова.

Прочитајте још:  28 питања за Дарију Кисић или зашто ми морамо да се придржавамо мера којих се не придржавају ни они који их изричу
Нико из амбасаде или запослених у дипломатско – конзуларним представништвима Србије у Италији, укључујући и конзулку у Милану Радмилу Селаковић, није дочекао Ану Ђурић Констракту.

Извор портала Нова.рс са РТС-а наводи да је ово невиђени дипломатски пропуст, с обзиром на то да је свих ранијих година српска делегација увек имала подршку амбасада, без обзира на то у којој се земљи одржавала Евровизија.

“Рекли су нам само да имамо њихову подршку и да их зовемо ако нам нешто треба”, наводи наш извор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сваке претходне године, амбасадор Републике Србије у некој страној земљи дочекао је српску делегацију на аеродрому земље у којој се Евровизија одржавала.

Поред амбасадора Горана Алексића, Србија у Италији има више од десет акредитованих дипломата, па је тешко поверовати да баш нико од њих није нашао времена да пожели добродошлицу Констракти и члановима наше делегације.

Амбасадор Италије у Србији Карл Ло Кашо, с друге стране, испратио је Констракту из Београда и пожелео јој пуно среће на такмичењу.

Подсетимо, Ана Ђурић Констракта која ове године представља Србију на такмичењу за песму Евровизије, отишла је у Торино првог маја.

Констракта наступа у другој полуфиналној вечери, 12. маја ове године.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *