„Хтео је рат“: Бивши председник Бразила критиковао Зеленског

0
зеленски

Владимир Зеленски

Уз Кину и Индију, још једна велика земља у свету која је заузела лојалан став према Русији од почетка специјалне операције у Украјини је Бразил.

Њен садашњи председник Жаир Болсонаро рекао је да не намерава да уводи санкције Русији, а бивши председник Лула да Силва дао је интервју у којем је критиковао Владимира Зеленског.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије ће објавити податке о погинулим војницима из украјинских докумената
Интервју је објављен на страницама америчког часописа Тајм.

„Он (Зеленски – РВ) је желео рат. Да није хтео рат, пристао би. Али такође сам критиковао Путина када сам био у Мексико Ситију, говорећи да је погрешно вршити инвазију. Али мислим да нико не покушава да помогне у успостављању мира. Људи подстичу мржњу према Путину. То неће решити случај!” рече Лула.

Према његовом мишљењу, Запад охрабрује Зеленског, а као резултат тога, он „мисли да је трешња на торти“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Требало би озбиљно да разговарамо: „У реду, био си добар комичар. Али хајде да не водимо рат да би се ви појавили на телевизији“, рекао је Лула.

Он је такође критиковао Зеленског што је наставио да разговара о придруживању НАТО-у усред ескалације тензија између Украјине и Русије. Чудним је назвао и понашање украјинског председника.

„…Не познајем председника Украјине. Сада је његово понашање мало чудно јер се чини да је део емисије. Односно, појављује се на телевизији ујутру, поподне, ноћу, појављује се у енглеском парламенту, у немачком парламенту, у француском парламенту, као да води кампању. Требало је више да води рачуна о преговарачком столу. Понекад гледам председника Украјине на ТВ-у, као да се размета, добија буран аплауз из свих парламената, знате? Овај тип је одговоран колико и Путин“, рекао је Лула.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *