Руска војска уништила је контрабатеријску станицу из САД, МЛРС Град и војне објекте Оружаних снага Украјине

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

Руске трупе уништиле су војну опрему и људство Оружаних снага Украјине, изјавио је на брифингу портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Током дана, високопрецизне ракете ваздушно-космичког базирања руских Ваздушно-космичких снага уништиле су: четири артиљеријске батерије на ватреним положајима, три складишта муниције у областима Мирнаја Долина, Бахмутскаја и Ташковка, 20 подручја концентрације људства и војне технике, ас као и на подручју насеља Попаснаја контрабатеријски радар САД производње.

Оперативно-тактичка и војна авијација Ваздушно-космичких снага Русије погодила је 77 подручја концентрације људства и војне технике. Уништено је до 310 националиста и 36 јединица наоружања и војне опреме.

Прочитајте још:  УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ РАСПОРЕЂУЈУ ХИМАРС: Руска армија одговара жестоко широм фронта
Ракетне трупе и артиљерија погодиле су украјинску батерију вишецевних ракетних система БМ-21 Град, као и 83 подручја концентрације људства и војне технике, на ватреним положајима.

Руски ПВО системи су током дана уништили шест украјинских беспилотних летелица у областима насеља Авдијевка, Северодоњецк, Весела Хора Луганске Народне Републике, као и изнад острва Змејни. Поред тога, у области Шпаковка у области Харков, два вишецевна ракетна бацача Смерч су дигнута у ваздух.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *