Трљаш очи, не вјерујеш: СНП постала НАТО странка!

0
туча

(Фото:: Пиксибај)

–Црна Гора доследно остаје на свом европском и евроатлантском путу, поручила је предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић на састанку са шефицом Делегације ЕУ у Црној Гори Оаном Кристином Попом.

Прочитајте још:  БУНА У ЦРНОЈ ГОРИ, СРБИ НЕЋЕ ВИШЕ ДА ТРПЕ НАСИЉЕ! Народ против Кривокапића
Ђуровић је навела да ће Црна Гора као поуздан партнер НАТО пакта посвећено испуњавати обавезе.

–Предсједница Ђуровић је нагласила да наша земља досљедно остаје на свом европском и евроатлантском путу, те да ће као поуздана чланица и партнер НАТО савеза посвећено испуњавати обавезе. С тим у вези, она је навела да је за Црну Гору као земљу кандидата која је најдаље одмакла у преговарачком процесу, од изузетне важности да институције Европске уније уваже потребу проширења за земље Западног Балкана– наводи се у саопштењу Скупштине.

Како је саопштено, Ђуровић је изразила очекивање да ће питање потписивања Темељног уговора са СПЦ бити ријешено у складу са Уставом и законом као са свим осталим вјерским заједницама, апострофирајући да је важно нагласак дјеловања усмјерити на економију- пише у саопштењу Скупштине.

Предсједница Скупштине је изразила увјерење да ће „пут у европску породицу којој Црна Гора жели да припада у пуном капацитету“ бити олакшан на основу индивидуалних постигнутих резултата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Као земља кандидат која је отворила сва преговарачка поглавља, а три привремено затворила вјерујемо да ћемо у најскоријем периоду добити Извјештај о испуњењу привремених мјерила како бисмо при крају овог мандата добили и датум када би Црна Гора могла постати чланица Европске уније- навела је Ђуровић, пише у саопштењу.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *