Усташе оргијају у Сињу: Отворен споменик ратном злочинцу, Томпсон пева

0

(фото:НСПМ)

Ратни министар одбране Хрватске Гојко Шушак добио је данас споменик у Сињу, поводом 24 године од његове смртни.

Прочитајте још:  Ко скрнави знамења по Србији? Оскрнављен споменик српским војницима у Пожаревцу!
Споменик је постављен на сињском тргу који носи његово име и поклон је пензионисаног генерала Љубе Ћесића Ројса, који није присуствовао свечаности.

Споменик је открила ћерка Гојкак Шушка Катарина, која је изјавила да је њен отац имао један идеал – слободну Хрватску. “Доживео ју је за живота. Без хрватских бранитеља, то не би било могуће, без првог хрватског председника Фрање Туђмана и тадашњег политичког руководства, и то уистину знам, живела сам и сведочила. То се не сме никада заборавити”, рекла је она, пренела је Хина.

Поводом ове свечаности вечерас је уприличен концерт хрватског певача Марка Перковића Томпсона, чије песме величају усташтво.

Прочитајте још:  Политика: Повратак снајпериста "Исламске државе" на КиМ
Новинар Ведран Салвиа поводом откривања споменика Шушку подсећа да је реч о човеку који би, како каже, био оптужен за ратне злочине да је поживео.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је подсетио да је Шушак рођен 1945. у Широком Бријегу у усташкој породици, да су му отац и брат нестали у мају исте године, након ослобођења Загреба.

Шушак је, каже, пре него је морао да оде на одслужење војног рока у ЈНА, 1968. емигрирао прво у Аустрију, а потом у Канаду, где је био активан у емиграцији против Југославије и Јосипа Броза Тита, а његова најпознатија протестна активност се догодила 1979., кад је испред тадашње југославенске амбасаде у Отави покушао да постави мртву свињу на којој је писало “Тито”.

Прочитајте још:  НАРОДЕ, ШТА ПРИЧАЈУ ОВИ ЉУДИ? Јанковић: Руске цркве и храмови су кич, кич је њихова култура и споменик Стефану Немањи! (ВИДЕО)
Познат је, наводи, по томе да је лично у друштву ХДЗ-оваца Вице Вукојевића и Бранимира Главаша пуцао на Борово село из армбруста како би провоцирао локално српско становништво, што је, додаје се, потврдио некада министар полиције Јосип Бољковац.

Напомиње се и да је Шушак био познат и по својим тврдим националистичким, односно антисрпским ставовима. “Наши родитељи су Србе терали из Хрватске, а они су остали. Ми смо их молили да остану, а они су отишли. Радило се, дакле, само о приступу”, рекао је Шушак на изборној скупштини ХДЗ-а Сплитско-далматинске жупаније 1995. године, подсећа, између осталог, аутор.

Танјуг/НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *