Брнабић: Агресија на Украјину је променила односе Србије и Русије

1
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је на конференцији ЕУ у Фиренци да је агресија на Украјину променила односе Србије и Русије на начин да је Србија снажно критиковала нарушавање територијалној интегритета Украјине.

Упитана на који начин је рат у Украјини променио односе Србије и Русије, Брнабић је одговорила да су се односи променили тако што је Србија поручила да је агресија на Украјину веома погрешна.

Нагласила је да је Србије такав став “веома снажно изразила”.

“Подржали смо шест декларација Европске уније као и резолуцију Уједињених нација, које су критиковале нарушавање територијалног интегритета. Kада је реч о вредностима и међународном поретку, такве ствари су за нас црно – беле. Ми признајемо територијални интегритет Украјине, то је био акт агресије и то смо и рекли”- поручила је Брнабић.

ДАН

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Брнабић: Агресија на Украјину је променила односе Србије и Русије

  1. S takvim razmisljanjem izgubicemo i bg pasaluk..a sto eu ne postuje svoje deklaracije i povelje, nor rezoluciju 1244, zasto bez referenduma ne postoji Republika Srpska Krajina kao republika Srpska, i otkud kosovo da postane drzava. Ukrajina nije nacija kao sto nisu 60 posto zemlje na balkanu..evo npr. Romi su nacija a gde im je drzava? u nemackoj npr? istorija i to zvanicna uci da su granice bile jedne, ceo balkan do Vikinga i Gala i germana i na istoku do Rusije i jugu do Afrike je bio jedan narod . Indijanci u Americi, Kanadi, Juznoj Americi, Australiji…i oni koji su pobili stare napredne civilizacije prevarom, ubivsi im vladare i polako na licemeran nacin iskoristili njihovu dobrotu, naselili sljamom, bagrom, zarobljenicima, sada pricaju o demokratiji,nekim finim rezolucijama a 90posto zemlje u svetu stvorene genocidno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *