НЕМАЧКА УПОЗОРИЛА ГРАЂАНЕ НА ОНО ШТО СЛЕДИ: Спремите се

0

(фото:Њуз Фронт)

Источни део Немачке суочиће се са несташицом бензина ако ЕУ усвоји ембарго на руску нафту, упозорио је савезни министар економије Роберт Хабек у телевизијском интервјуу.

Земље ЕУ се спремају да гласају о предлогу којим би се руска нафта забаранила у року од шест месеци, а рафинисани производи до краја године. Те мере су део најновијих санкција Москви у вези са Украјином.

„Не може се искључити, нажалост, морам да кажем, да ће заиста бити несташица“, рекао је Хабек за РТЛ.

„Можда ће постојати кратак период ниске количине нафте и стога ниске доступности горива“, наставио је Хабек, уверавајући међутим да влада ради на томе да се то не догоди.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Источни део Немачке снабдева рафинерија у Шведу, која у потпуности ради на руски увоз. То је један од највећих погона за прераду сирове нафте у Немачкој и обезбеђује 90% бензина, дизела и лож уља који се користе у Берлину и држави Бранденбург. Ако ембарго буде одобрен, рафинерија ће можда морати да се затвори, известио је у понедељак Дојче веле.

Немачка је смањила свој удео у увозу нафте из Русије на 12% са 35% откако је руска војна операција у Украјини почела крајем фебруара, у складу са настојањем ЕУ да се удаљи од руских енергената.

Vostok

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *