Вучић: Запад ће хитно захтевати од Србије да призна Косово

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Председник Србије Александар Вучић поручио је у специјалном обраћању нацији да ће Запад захтевати да Србија хитно призна независност Косова како би доказао да његов случај није преседан.

„Они (Запад. – РТ ) знају да причање о правном преседану није наивно. Кажу да су хтели да спрече геноцид, Путин такође каже да је хтео да спречи геноцид, аргумент није слаб. Али цео Запад ће сада захтевати да Србија одмах призна Косово како би Путину доказао да то није иста ствар и да није преседан“, рекао је он, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Склоните новчаник, џепарош ради
Према речима шефа државе, Србија ће ускоро бити под невероватним притиском како би Запад добио доказе да је „Косово други случај“.

„Сви европски лидери су ми рекли да је Путин у разговору са њима указао на случај Косова“, рекао је српски лидер.

Претходно је руски председник Владимир Путин, на састанку са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом , подсетио на одлуку међународног суда о ситуацији на Косову, коју је подржала међународна заједница. По аналогији са овом одлуком, Луганска и Доњецка народна република су постале независне, нагласио је шеф руске државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *