Америка шаље војну помоћ Украјини вредну 150 милиона долара

0

(Фото: мил.гов.уа)

Амерички председник Џо Бајден одобрио је данас нови пакет војне помоћи Украјини који ће обухватити додатну артиљеријску муницију, радаре и другу војну опрему вредну 150 милиона долара, јавља Танјуг.

Бајден је рекао да је овом испоруком, његова администрација „скоро исцрпила” средства која је одобрио Конгрес за Украјину у марту и позвао конгресмене да брзо одобре нову помоћ у вредности од 33 милијарди долара, преноси АП.

„Шаљемо оружје и опрему коју је Конгрес одобрио директно на линију фронта за слободу Украјине. Америчка подршка заједно са доприносом наших савезника и партнера од кључног је значаја за помоћ у борби Кијева и за спречавање Путинових ратних циљева у Украјини”, навео је Бајден.

Велика Британија донира генераторе

Британска влада саопштила је данас да ће Украјини донирати 287 мобилних генератора за електричну енергију, поред 569 генератора које је раније донирала, јавља Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нови генератори, који су довољни да струјом напајају скоро 8.000 домова, биће коришћени за болнице, склоништа и друге службе, саопштило је Одељење за пословну, енергетску и индустријску стратегију, преноси Ројтерс.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *