Пекинг: Неке земље желе да Украјину претворе у потрошни материјал и топовско месо за слабљење Русије

0

Alan/Depositphotos

Неке велике земље користе украјинску кризу како би ослабиле Русију, њих не брину мирни преговори и безбедност украјинског народа, изјавио је заменик министра иностраних послова Кине Ле Јученг.

 

„Постоје тврдње о томе да се Кина налази на погрешној страни историје, с обзиром да не осуђује акције Русије и не уводи антируске санкције заједно са Сједињеним Америчким Државама и земљама Запада. Постоје чак и претње да ће те земље увести санкције Кини“, рекао је Ле Јученг наступајући на он-лајн дијалогу глобаних аналитичких центара из 20 земаља света. Дијалог је организовао Народни универзитет Кине и Институт „Чунјан“.

Он је подвукао да је Кина неколико пута изјављивала да ће водити независну и мирнодопску спољну политику и самостално формирати став на основу чињеница. Она не јури трендове и не следи масу.

Заменик министра иностраних послова Кине је додао да се од самог почетка руске операције у Украјини Кина придржавала основних принципа и циљева Повеље УН, залагала се за принципе безбедности, остала верна поштењу и правди, улагала напоре у циљу помирења и активно учествовала у пружању хуманитарне помоћи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, подвукао је он, неке велике земље изјављују да је неопходно искористити украјинску кризу за слабљење Русије.

„Они не брину о мирним преговорима, нити о животима и безбедности украјинског народа, већ о томе како да Украјину претворе у потрошни материјал и топовско месо за слабљење Русије, као и како да искористе животе Украјинаца да задовоље своје велике државне амбиције и остваре своје геостратешке циљеве“, навео је Ле Јученг.

Прочитајте још:  Драги: Само Путин може да оконча сукоб у Украјини

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *