Русима би могло бити забрањено да купују некретнине у ЕУ

0

фото: © Getty Images / Westend61 / RT

Европска унија планира да забрани имовинске послове са некретнинама Русима на својој територији

 

Европска комисија (ЕК) предложила је да се прекину имовински послови са руским грађанима, становницима и правним лицима, пренео је “Блумберг”, позивајући се на званичне документе. Мера је део шестог пакета санкција ЕУ против Русије.

Њиме би се забранила продаја или пренос, директно или индиректно, „власничких права на непокретној имовини која се налази на територији Уније или јединицама у колективним инвестиционим предузећима која су изложена таквој непокретној имовини“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Забрана се односи на Русе који нису држављани ЕУ и немају боравишну дозволу у земљама чланицама ЕУ, наводи се у извештају. Не односи се на оне који имају држављанство или пребивалиште у Европском економском простору или Швајцарској.

ЕУ, САД и неке друге земље увеле су Москви неколико рунди економских санкција без преседана због њене текуће војне операције у Украјини. Хиљаде руских грађана у тим земљама је од тада санкционисано, а њихова имовина и новац су заплењени или замрзнути.

Извор: РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *