Кадиров: Главне улице и централни делови Попаснаје потпуно очишћени

0

Кадиров

Председник Чеченије Рамзан Кадиров је саопштио да је већи део града Попаснаја у Луганаској Народној Републици узет под контролу Оружаних снага Русије, те да су главне улице и централни региони „очишћени“.

Он је пре дан саопштио да је град блокиран и да је 80 одсто под контролом Оружаних снага РФ.

„Војници чеченских специјалних снага… узели су под контролу већи део Попаснаје. Главне улице и централни делови града су потпуно очишћени. Остаци екстремиста у својим рупама се боре у узалудним покушајима да избегну неизбежну казну“, написао је Кадиров у саопштењу на Телеграм каналу.

Он је додао да је такав исход неминован и да је само питање времена. Кадиров је такође изразио уверење да ће сви задаци које је Путин поставио бити испуњени и циљеви постигнути.

Кадиров је рекао и да је руска војска заузела утврђења у близини града и извела неколико офанзивних акција. Након тога, украјински нацисти су заузели ватрене тачке у стамбеним насељима у покушају да потисну руске трупе које су напредовале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ова `стратешка` одлука такође није дала жељени ефекат. Под налетом наших момака, значајан део људства непријатеља је послат на други свет, а остатак се бацио у бекство. У принципу, ништа необично”, додао је он.

 

Кадиров је истакао да је веома поносан на руску војску, која часно отплаћује дуг својој домовини на првим линијама фронта.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *