Чучковић: Именовао сам Грчића за мог помоћника због заслуга

0
грчић

грчић(фото:Весна Лалић/Нова.рс)

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић потврдио је данас да је именовао бившег в.д. директора Електропривреде Србије (ЕПС) Милорада Грчића за свог помоћника због, како је навео, заслуга за тај град док је био на челу ЕПС-а.

Чучковић је за Бету рекао да је његово право да именује помоћнике председника општине.

„Та вест, да сам именовао Грчића за мог помоћника, је тачна“, рекао је Чучковић.

Прочитајте још:  Милорад Грчић прекинуо радни однос и напустио ЕПС
На питање какве су заслуге Грчића за Обреновац, Чучковић је рекао да су ЕПС и општина Обреновац заједничким средствима изградили обданиште, школу, водовод.

Додао је да је Грчића на место помоћника председника Општине Обреновац именовао 1. маја ове године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грчић је на то место у општини дошао из ЕПС-а, након оставке у том предузећу где је четири године незаконито био на функцији вршиоца дужности директора. Оставку је поднео 12. јануара, пошто је председник Србије Александар Вучић затражио одговорност за колапс у електроенергетском систему 12. децембра 2021. године када су због лошег угља, помешаног са блатом, заустављени скоро сви блокови у термоелектрани “Никола Тесла” (ТЕНТ) у Обреновцу и када је на стотине домаћинстава у централној Србији остало без струје.

Прочитајте још:  Грчић смењен, а и даље вози 2 службена аутомобила и има канцеларију код Храма
Министарство рударстава и енергетике Србије је против Грчића поднело кривичну пријаву Тужилаштву за организовани криминал због, како је рекла министарка Зорана Михајловић, не само јавашлука, незнања, већ и криминала и угрожавања енергетске безбедности земље.

Михајловић рекла је да је ЕПС подносио лажне извештаје да су производни капацитети ТЕНТ-а спремни за зиму 2021.-2022. године и да је обезбеђено довољно угља. Од 12. децембра прошле године до 20. априла ове године за ванредени увоз струје потрошено је 530,7 милиона евра и планиран је увоз четири милиона тона угља до краја 2023. годне.

Према оцени Михајловић због несавесног рада у ЕПС-у док је њиме управљао Грчић “бачена је једна нова хидроелектрана”.

До именовања на нову функцију у Обреновцу Грчић је водио Канцеларију за сарадњу са локалним заједницама у ЕПС-у, да би пре десетак дана дао отказ.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *