Конашенков: Авијација неутралисала 93 објекта

0

(фото:Илустрација)

Саопштење портпарола Министарства одбране Русије генерала Игора Конашенова:

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.

– Оперативно-тактичка авијација је током ноћи неутралисала 93 објекта, укључујући два командна места, 69 зона концентрације људства и војне технике, као и три складишта муниције Оружаних снага Украјине.

– Ракетне снаге и јединице артиљерије неутралисале су 407 подручја концентрације људства и војне технике, уништиле 13 командних места, четири положаја противваздушних ракетних система Оса-АКМ и 14 складишта муниције. У удару је уништено више од 280 непријатељских војника, онеспособљено је 59 јединица војне технике.

– Системи противваздушне одбране уништили су девет украјинских беспилотних летелица, укључујући четири у близини села Балаклија у Харковској области, три у близини Рубежноја у Луганској Народној Републици, једну у близини Змијског острва и један “Бајрактар” ТБ2 у близини насеља Архангелск у Николајевској области.

– Укупно, од почетка специјалне војне операције је уништено 164 авиона, 125 хеликоптера, 807 беспилотних летелица, 302 противваздушна ракетна система, 2998 тенкова и других оклопних борбених возила, 360 вишецевних ракетних бацача, 1455 оруђа артиљерије, као и 2808 јединица специјалних војних возила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Восток

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *