Министарство одбране Русије: Војно-биолошке пројекте у Украјини спроводе не само САД, већ и друге земље НАТО-а, попут Немачке и Пољске.

0

(фото:Aaron Chown - PA Images)

Немачка је 2013. године покренула сопствени програм биобезбедности уз учешће 12 земаља, укључујући Украјину, само од 2016. до 2019. године војни епидемиолози Института за микробиологију Бундесвера уклонили су 3,5 хиљада узорака крвног серума грађана који живе у 25 региона Украјине, саопштило је Министарство одбране.

Прочитајте још:  Ивковић В. - Милинчић М. о садашњим догађањима
У саопштењу се наводи да је потврђено и учешће пољског института за ветерину у истраживању вируса беснила у Украјини, а ове студије су спроведене заједно са америчким Бател институтом, једним од кључних извођача Пентагона.

Поред тога, потврђено је финансирање из Пољске за Медицински универзитет у Лавову, који укључује учесника америчких војно-биолошких пројеката – Институт за епидемиологију и хигијену, где од 2002. године врши преквалификацију специјалиста са искуством у раду са материјалима двоструке намене, наводи министарство.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *