Пољски Институт за ветеринарску медицину учествовао у истраживању вируса беснила у Украјини заједно са америчким институтом Бател

0

(фото:НСПМ)

Начелник Оружаних снага Русије за радијацију, хемијску и биолошку заштиту, генерал-потпуковник Игор Кирилов рекао је да је пољски Институт за ветеринарску медицину учествовао у истраживању вируса беснила у Украјини заједно са америчким институтом Бател, једним од извођача радова Пентагона.

 

„Пристигла документа указују и на умешаност Пољске у активности украјинских биолошких лабораторија. Потврђено је учешће пољског Института за ветеринарску медицину у студијама које имају за циљ процену епидемиолошких претњи и ширења вируса беснила у Украјини. Карактеристично је да су ове студије спроведене заједно са америчким институтом Бател, једним од кључних извођача Пентагона”, рекао је он, пренела је новинска агенција РИА.

Прочитајте још:  Руски ланац маркета стиже у Србију и отвара више од 100 продавница
Он је додао да је Русија дошла до доказа о томе да је, како је рекао, Пољска финансирала Медицински универзитет у Лавову, у оквиру америчко војно-биолошких пројеката, преноси Танјуг.

РИА наводи да је на територији Украјине формирана мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које раде у интересу Пентагона, подсећајући на раније изјаве Кирилова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Војно-биолошки програм САД уклоњен је из Украјине након почетка руске специјалне војне операције, додао је Кирилов.

Политика

Бонус  видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *