Вучић: Србија се по питању увођења санкција Русији руководи сопственим интересима

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Србија ће се по питању увођења санкција Русији руководити сопственим интересима. Ово је рекао председник Србије Александар Вучић у среду, одговарајући на питање новинара о прекиду европског дијалога са земљама које се нису придружиле санкцијама Русији.

Прочитајте још:  Потресне сцене на месту злочина у Руми: Горан је убио мајку, па себе - имао је проблема са алкохолом, комшије у шоку
Они (ЕУ – прим. ТАСС) су моћни и јаки, а ми смо слабији и мањи, а они могу шта хоће, а ми ћемо доносити одлуке у складу са својим интересима“, рекао је Вучић српским новинарима пре састанка са шефом. европске дипломатије Жозепа Борела и након састанка са европским комесаром Оливером Варгелијем у Бриселу, где борави у радној посети.

Спољна политика Србије предвиђа придруживање Европској унији уз одржавање пријатељских односа са Москвом и Пекингом, као и развој веза са Вашингтоном. Београд намерава да задржи војну неутралност, одбијајући да уђе у НАТО и друге војно-политичке блокове. Овакав став изазива примедбе на Западу, Србији је више пута стављено до знања да су европске интеграције могуће само ако су испуњена два услова – то је признање независности Косова и прекид пријатељских односа са Русијом. Последњих година и са Запада се све чешће чују замери Србији за активну сарадњу са Кином.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *