Антихристов слуга Вартоломеј иницирао екуменистички „дијалог“ између три религије

0

Поглавар јеретичко-расколничке Константинопољске патријаршије је рекао да је Фанар покренуо међуверски дијалог између три монотеистичке религије.

Вартоломеј је, говорећи на Форуму за унапређење заједничких вредности међу следбеницима религија у Ријаду, у Саудијској Арабији, рекао да је задатак Фанара да гради мостове између различитих вера, наводи се на званичном сајту Константинопљске патријаршије.

Прочитајте још:  Данас су Материце – каква је симболика "везивања" и шта се дарује
Вартоломеј је у свом говору напоменуо да говори „у име Васељенске патријаршије, која је посвећена дијалогу и зближавању, изградњи мостова између различитих вера, култура и народа, између човечанства и животне средине“.

Према његовим речима, Фанар је „покренуо међуверски дијалог између три монотеистичке религије и гајио друге међурелигијске пројекте. Настављамо ове напоре са искреношћу и поверењем.”

 „Узимајући у обзир огромне модерне изазове, најприкладнији пут ка миру и помирењу је искрен међурелигијски дијалог и међусобно поштовање“, рекао је самозвани источни папа Вартоломеј.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *