Амерички медији откривају: Како Вашингтон профитира на украјинској кризи

0
поверљиве

Америчке заставице у близини Вашингтонског обелиска уочи инагурације Џозефа Бајдена, јануар 2021. (Фото: Stephanie Keith/Getty Images)

Амерички политичари ће наставити да подржавају Кијев новцем и оружјем јер од тога имају корист, пише лист „Американ тинкер“.

„Конгрес ће сигурно одобрити помоћ Украјини у вредности од 40 милијарди долара, а онда ће се тај новац наћи у џеповима трговаца оружјем, посредника, па и америчких политичара“, пише амерички лист.

Прочитајте још:  Денис Пушилин: Руска војска ће ући у Донбас само ако то затраже ЛНР и ДНР. Желимо да на миран начин решимо питање границе са Украјином
У чланку се наводи да би та средства могла да се искористе за решавање дефицита дечије хране на бази млека, са којим се САД суочавају у последње време , као и за борбу против трговине дрогом, јер велики број америчких тинејџера умире од предозирања. Поводом нове донације САД Украјини огласила се и конгресменка из редова републиканаца Ивет Харел која је изјавила да ће САД отићи у банкрот додељивањем десетина милијарди долара у виду подршке Кијеву.

„Ја сам својевремено гласала за помоћ Украјини. Али не могу да подржим захтев председника Џозефа Бајдена да одузме 40 милијарди долара од америчких породица и пошаље их ван земље без икакве идеје како ће те паре бити потрошене“, додала је она.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *