Америка похвалила Приштину због увођења нових санкција Русији

0

(фото: EPA-EFE YURI KOCHETKOV)

Уз поруку „Уједињени са Украјином“, Сједињене Америчке Државе поздравиле су данас одлуку Приштине да прошири санкције Русији, али и пружи подршку Украјини.

Прочитајте још:  Вашингтону прете оружани немири и после инаугурације
Косовска влада одржала је јуче нову седницу на којој је одлучила да уведе други сет санкција Русији од почетка рата у Украјини, јавља портал Коссев.

Међу санкцијама су замрзавање имовине, санкционисање појединаца, забрана путовања, као и забрана транспорта робе на КиМ.

Прочитајте још:  Вучић: Kосово ће бити независно на целој својој територији!? (Видео)
Такође, министри у косовској влади су се сложили да се санкције уведу и руској Вагнер групи – неинкорпорисаном војном субјекту са седиштем у Русији, као и Белорусији.

Данас се огласила америчка амбасада у Приштини која је похвалила одлуку Косова у вези са санкцијама, али и претходне одлуке у вези са ратом у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сједињене Државе похвалиле су Косово због његове солидарности са Украјином — увођења санкција, пружања хуманитарне подршке избеглицама и новинарима и осуде неоправданих, ничим изазваних, смртоносних акција Русије“, поручили су из амбасаде у Притшини, коментаришући објаву косовског премијера о новим санкцијама.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *