У овим градовима дивља невреме, тутњао град величине лешника

0

(фото:Н1)

Током поподневних сати јако невреме праћено градом и грмљавином погодило чачански крај. У селу Врнчани на Каблару дошло је до инцидента када је гром погодио у струјомер у домаћинству Госпавић.

– Седели смо у дворишту кад се то десило, читава кућа је била у диму, ништа се видело није.ж

Прочитајте још:  НАТО распоредио резервне војнике у мисију КФОР на КиМ
Струјомер је спржен, а пламен је био и на спојевима и на кровном носачу, преко кога долази струјни кабал, очекујемо да екипе из ЕПС-а стигну што пре. Ми смо на крају линије где је дошло до пражњења струјног удара, плаши нас да се опет не понови – казао је за РИНУ Србољуб Госпавић, власник домаћинства.

Он додаје да у овом засеоку већ дуги низ година велики проблем представљају слабе и лоше инфраструктуре, па се овакви случајеви често дешавају.

– Надлежни долазе, па спајају и преспајају каблове, али никако да реше. Имамо попадалих бандера на траси, а добар део каблова везан је за церова дрва у нераскресаној шуми. Неки каблови су по земљи док неке подижемо грабуљама да би прошли тракторима, надам се да ће овај проблем неко разумети док не буде касно – закључио је Србо.

Прочитајте још:  Мигранти превезени у прихватне центре, отворена граница
Невреме није заобишло ни горњомилановачки крај, где је у појединим селима град падао неколико минута и причинио материјалну штету на пољопривредним усевима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Одједном је почело да сипа као из рукава, град величине лешника интензивно је падао око пет минута. Најећа штета причињена је на раним сортама трешања које сујош мало биле спремне за бербу. Већина плодова завршила је на земљи – кажу за РИНУ мештани села Прањани.

Упозорење за целу Србију

Прочитајте још:  Ову биљку обожавају мушкарци: Ево зашто су људи на југу Србије срећнији
Данас променљиво и нестабилно, местимично са кишом и плјусковима са грмљавином. Локално су могуће и временске непогоде са већом количином падавина, више од 20 мм за кратак временски период, краткотрајном појавом града и олујним ветром.

Наредних сат времена у Банату, Браничевском округу, у долини јужне Мораве, на западу и југозападу земље локална појава кише и краткотрајних плјускова праћених грмлјавином и јаким ветром. Обилније падавине се очекују у Златиборском и Моравичком округу.

Телеграф.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *