Преминуо митрополит Иларион

0

(фото:ИН4С)

Првојерарх Руске православне заграничне цркве (РПЦ) митрополит источноамерички и њујоршки Иларион (Капрал) преминуо је у Њујорку, јавила је РПЦЗ .

„Данас, у 78. години у Њујорку , упокојио се Господу Првојерарх Руске Заграничне Цркве митрополит Иларион. Вечна памјат. Молимо за молитве за новоупокојеног митрополита Илариона“, преноси берлински канал. и Немачке Епархије РПЦЗ известиле су на Телеграму.

Прочитајте још:  У оклопним возилима и под димном завесом: Руски борци и борци ДНР спасавају становнике Мариупоља из пакла (ВИДЕО)
Како је за РИА Новости рекао секретар Канцеларије РПЦЗ отац Серафим Ган, „Владика Иларион је био веома добронамерни архипастир и љубазан хришћанин“.

„Никада нисам видео доктора да толико плаче када је саопштио смрт свог пацијента, као данас, када је доктор рекао Владики Николају и мени о смрти Владике Илариона. Доктор је рекао да је он био љубазна особа. коме је успео да се веже.Такав је био наш господар.“ рекао је.

Митрополит Иларион је рођен 6. јануара 1948. године у Спирит Риверу ( Канада ), а детињство је провео на селу. Хиротонисан је за епископа Менхетна 10. децембра 1984. године. Архијерејски Сабор РПЦЗ је 12. маја 2008. године изабрао Архиепископа Илариона за шестог Првојерарха Руске Заграничне Цркве и узвео га у чин митрополита, тада је носио титулу архиепископа сиднејског и аустралијско-новозеландског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *