Хоће ли Порфирије помоћи Вучићу да убеди народ да су санкције Русији најбоља опција за Србију?!

0

(фото:Борба за веру)

Председник Србије Александар Вучић рекао је после састанка са патријархом Порфиријем да је Србија у много тежој ситуацији него што то изгледа, да се над нашом земљом “надвијају огромни и градоносни облаци”, а да после лета долази период можда најтежи од 1944. године до данас. Он је од патријарха затражио помоћ СПЦ да грађани разумеју позицију у којој се земља налази.

„Србија је у много тежој ситуацији него што то изгледа данас. Напољу не бисте приметили било какав проблем и нема га у овокм тренутку. Да ли се озбиљни и градоносни облаци надвијају над нашом земљом – да. Не кријем то од народа, не могу то ни од вас“, рекао је Вучић у обраћању из Председништва после састанка са патријархом и епископима.

Он је додао да неки светски лидери предвиђају теже стање него што је било пред и током Другог светског рата и истакао да ће лето брзо проћи, а „онда нам следи најтеже време од 1944. до данас“.

Вучић је рекао да се Србија налази у специфичној ситуацији због свега око Kосова и Метохије и додао да ће бити све теже сачувати интересе јер ће, како је рекао, притисци бити све тежи.

“Од дана када је Владимир Путин рекао на чему заснива свој упад у Украјину формално-правно и политички, све западне силе раде на томе да се убрзано реши косовско-метохијски чвор да би избили аргумент из руку председнику Руске федерације. То чујем на сваком месту где год да сам био у Европи и свету”, рекао је председник Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Евродизел од данас скупљи за 11 динара

Подсетио је да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији због чега се налази под огромним притиском.

“То нам први велике проблеме, ти проблеми нису мали и биће све већи”, истакао је Вучић.

Обраћајући се патријарху, он је рекао да је потребно да се чују и његови ставови и додао да ће СПЦ бити обавештена о свим одлукама које држава буде доносила, напомињући да неће бити лако.

“Ја ово нисам видео, нисам сањао да ћу доживети и видети. Био сам сведок великих притисака око брислеског споразума. Суочавамо се са невиђеном хистеријом, нико никога не жели да чује а камоли да саслуша. Дипломатија више ни у чему не постоји, то је само ко ће бруталније да пренесе поруку. У тим условима наше је да покушамо да сачувамо своју земљу и народ. Без наше цркве тешко да би наш народ ван граница могао да опстане. Да нам помогнете да сви људи разумеју позицију Србије, да сви будемо заједно, да покушамо да у овим временима будемо јединствени”, рекао је Вучић.

Патријарх је поручио да се моли да што пре дође мир свим људима света, а да се језик оружја што пре заустави.

Он је захвалио председнику Вучићу на “одговорном понашању, које поредазумева принцпијелан став”, и на томе што чини све што може да ова криза за грађане Србије буде што је могуће блажа.

“А бојимо се да може бити све већа и већа”, рекао је Порфирије.

Патријарх је напоменуо да СПЦ “апсолутно поштује законе држава у којој се налази”, али да има медијских манипулација и да многи покушавају да злоупотребе цркву.

Прочитајте још:  Родитељи, опрез! Трансвестити „блиставе маме“ крстаре интернетом

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *